ENVÄN.nu - Din kristna vän

Jourtelefon 0700 - 43 49 49 - Öppet dygnet runt

Tänkvärda tidsperspektiv

Gud lyder INTE under universums lagar - han skapar dem.

Hans perspektiv är annorlunda än vårt. Det gäller även tidschemat.

Vi får ibland försöka se på detta ur Guds synvinkel:

Jesus utsåg till sitt uppdrag redan innan världens skapelse, men trädde fram först vid tidens slut.

1 Petrusbrevet 1:20

Om vi nu räknar som världens fysiker, att universum är cirka 14 miljarder år, och om vi tänker oss dess år som en 14 mil lång tråd, så skulle de tvåtusen år som gått sen Jesu död och uppståndelse, utgöra de sista två centimeterna. Tala om yttersta tider ...

Petrus dör på 60-talet e.Kr, och bör då har varit omkring 60 år. Men största sannolikhet har de fötts barn efter honom som också skulle komma att bli 60 år eller mer,vid deras död ytterligare barn som levt lika länge och så vidare.

Rent teoretiskt skulle det alltså, om vi haft födelse och dödsuppgifter på dess människor, gå att följa historien från Petrus till oss i dag. Den räta linjen genom de knappt två tusen året utgörs då av endast cirka 30 individer (2000/60) - 30 existerande personer som rent teoretisk skulle kunna ha vidrört varandra i en sammanhängande kedja.

Längre än så är det INTE sedan Jesus uppstod. Och han är INTE sen med att uppfylla sin löfte - han dröjer för vår skull och därför kan vi ännu instämma med Paulus i bönen nedan:

Bön: "Marána ta!" ( Vår Herre - kom ) 1 Kor 16:22

God Jul och Gott Nytt År !

23 dec 2013

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)