ENVÄN.nu - Din kristna vän

Jourtelefon 0700 - 43 49 49 - Öppet dygnet runt

ETT HEM ÅT KRISTUS

" Josef ... gjorde ... som Herrens ängel hade befallt och tog sin hustru till sig.

( Matt 1:24 )

Josef var tvungen att fatta sitt största beslut någonsin. Maria var gravid, men det var INTE hans barn. Hans första tanke var att diskret slå upp förlovningen så att Maria inte kunde dömas offentligt eller stenas. Men sedan kom en ängel i en dröm till honom och sa att han inte skulle vara rädd för att ta Maria till sin hustru.

Josef gjorde sitt val. Han struntade i sitt rykte och tog sig an sin gravida fästmö och den oäkta sonen. Han satte Guds plan framför sig egen. istället för att skapa ett namn åt sig själv valde Josef att skapa ett hem åt Kristus. Och därför att han gjorde det blev hans belöning stor. "Och honom gav han namnet Jesus" (Matt 1:25)

Vid det är laget har miljontals människor uttalat det namnet. Ta en titt på personen som blev utvald att stå först i den skaran. Josef. Av alla helgon, syndare, förlorade söner och predikanter som har uttalat namnet Jesus så var det Josef, en hantverkare i en småstad som sa det först. han tog himlens prins, med det lilla skrynkliga ansiktet, i sin famn och inför änglar och grisar viskade han: "Jesus...ditt namn är Jesus."

EN TANKE TILL:

Josef gjorde sitt val. Vad väljer du ? Låter du ditt hjärta bli ett hem åt Kristus, även om andra kommer att döma dig och tycka att du är dåraktig ?

Jag hoppas det. Om du gör det kommer Gud att ge dig en större belöning än du kan föreställa dig.

27 dec 2015

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)